Personeelsbegeleiding

Elk bedrijf wordt geconfronteerd met unieke uitdagingen en kansen wanneer het groeit en uitbreidt. Het aannemen van nieuw personeel kan een effectieve manier zijn om deze uitdagingen aan te gaan, toptalent aan te trekken en uw organisatie uit te breiden. Maar het aannemen van nieuw personeel is niet altijd gemakkelijk of kosteneffectief voor kleinere of nieuwere bedrijven. Een klein team van HR-professionals kan moeite hebben om de juiste kandidaten te vinden voor openstaande functies, terwijl grotere organisaties moeite kunnen hebben om interne begeleidingen te vinden die ze genoeg vertrouwen om aan vrienden en collega's aan te bevelen. 

Wat is een freelance uitzendbureau?

Zoals de naam al doet vermoeden, treedt een FSS op als intermediair tussen bedrijven en talent. Dit kan betekenen dat u werknemers in dienst neemt namens uw bedrijf, kandidaten vindt voor openstaande vacatures of de salarisadministratie verzorgt. U kunt FSS's online vinden, op vacaturebanken of door te netwerken. Als u bijvoorbeeld een nieuwe ontwikkelaar nodig hebt om u te helpen een nieuw product te lanceren, kunt u een vacature plaatsen op populaire jobsites zoals Indeed. Als de vacature veel aandacht en sollicitaties krijgt, kunt u het veld verder verkleinen uit een pool van gekwalificeerde kandidaten. Als alternatief kunt u de vacature plaatsen op relevante vacaturebanken in uw stad of freelance ontwikkelaars vinden op online freelance sites.

Moet u een freelance uitzendbureau inhuren om u te helpen met uw wervingsbehoeften?

Ja. Als u op zoek bent naar vast personeel en een vacature hebt, dan is een uitzendbureau waarschijnlijk de juiste keuze voor u. In deze situatie neemt uw bedrijf iemand fulltime in dienst en worden de secundaire arbeidsvoorwaarden via uw personeelsafdeling geregeld. Als u ervoor kiest om met een uitzendbureau te werken, hebt u toegang tot een grotere pool van kandidaten, krijgt u meer antwoorden op uw vragen over vacatures, en beheert u het hele begeleiding sproces van begin tot eind. Dat gezegd hebbende, is het inhuren van een uitzendbureau duurder dan het inhuren van eigen personeel. Als het inhuren van vast personeel geen hoge prioriteit heeft voor uw bedrijf, dan is een uitzendbureau wellicht een goede optie voor u.

Op zoek naar meer begeleiding?

De beste manier om inzicht te krijgen in het inhuurproces is door het zelf te doen. Er zijn veel hulpmiddelen beschikbaar om je te helpen het begeleiding sproces te beheren en de begeleiding tot een goed einde te brengen. Wij raden aan om LinkedIn's rekruteringstools, zoals Recruiter, te gebruiken om uw vacaturetekst te beheren, en om kandidaten te on- en offboarden. Andere nuttige tools zijn: Hirepurpose – Een cloud-gebaseerde software die u helpt het volledige wervingsproces te beheren, van begeleiding tot onboarding tot prestatiebeheer. GrowTheBest – Een digitaal platform dat u helpt bij het werven en beheren van talent, het opbouwen van een beter personeelsbestand en het opschalen van uw werving. Zendesk – Een online platform voor klantenondersteuning dat vaak wordt gebruikt om externe leveranciers te beheren.