Salarisadministratie Utrecht 10

 

Ooit gedacht dat je naar de bank kunt gaan en het geld kunt kopen dat je nodig hebt, je hoeft alleen maar vooraan in de rij te gaan staan?

Busy

De moderne tijd geldt ook voor kantoren. Het lijkt wel of elektronische machines de hedendaagse organisatie domineren – en als zij het kunnen, waarom kunnen wij het dan niet? In deze kantoren zijn tijdbesparende apparaten nu net zo belangrijk als papier en potloden. Vergaderkaarten komen nu veel voor. Mobiele telefoons zijn zelfs nog populairder. Sterker nog, ze zijn de onmisbare vaste telefoon geworden.

Teleurstelling

In een moderne organisatie heeft het aantal werknemers de neiging exponentieel toe te nemen! En wie let er op de niet-rendabele (sommigen zouden zeggen, nutteloze) mensen? Je kunt geen enkele manager vragen om zonder plicht te doen – en we weten allemaal wat dat zou zijn, toch?

De technologie in het algemeen, bijvoorbeeld, lijkt beter te zijn in het verwerken van krantenknipsels. Maar het lijkt te willen waar maar heel weinig mensen goed in zijn: bewerken. Voor dat statige weggooien, bijvoorbeeld ‘Memo’, zou je idealiter beter af zijn met een nabijheidskaart, of een salarisadministratie. Vooral in deze tijd van e-mail, van niet willen dat de persoon nog kouder wordt. Feit is dat dingen als specifieke klassementssystemen, d.w.z. dossiers, absoluut nutteloos zijn; ze helpen zeker niet bij creatief denken.

Hoe dood je de verkoudheid op kantoor?

Niemand houdt van verandering. We willen allemaal wel wat voor de vakantie van een paar maanden terug, maar heeft iemand van ons eigenlijk wel genoten van die vakanties en/of feestdagen, vooral als diegenen die ons dierbaar waren op vakantie waren, of buiten de deur. We krijgen een knoop in onze maag, een langzame inname van angst, of nog waarschijnlijker, een weerzin tegen verandering (en, misschien, gekreun in ons midden).

Om de Koude te doden, moeten we het proces in een moderne vorm brengen om het in realiteit om te zetten.

Trucs om het kantoor op te drogen

Gelukkig zijn er manieren om je aan deze snelle, gekke wereld aan te passen. Hier zijn er een paar die je zou kunnen overwegen:

o In welke bedrijfstak u ook werkt, probeer afspraken met collega’s en zelfs klanten face-to-face te maken; d.w.z. regel geen vergaderingen via e-mail. Vergaderingen moeten even doeltreffend zijn als de “face-to-face”-vergadering uit 1968. Het is duur om een vergadering te beleggen — en je moet er nog op terugkomen; plus, het feit alleen al dat je op de vergadering bent geeft aan dat je geneigd bent om de vorm te veranderen.

o Ga alleen naar belangrijke ‘zoekende’ evenementen; geen nieuwsverspilling. Je moet de mensen daar leren kennen, vooral je doelklanten. En je moet er zeker van zijn dat je in die sessies investeert!

o Zou het voor iedereen beter zijn als iedereen vakantie zou krijgen? Welk meetbaar effect voor wie dan ook? Verdubbeling van zaken. Nieuwe klanten? Meer verkoop? Incentives? Kameraadschap opbouwen?

o Als je virtuele shows doet, maak ze dan zo interactief mogelijk. Video? Webinars? Websites? Ze hebben allemaal hun plaats, en je moet zoeken naar manieren om de meeste impact te hebben met de minste hoeveelheid geld of tijd. In één woord, graphics zijn duidelijk en glanzend. En als uw klanten op de bijeenkomst komen – het is maar een praatje, terloops praatje, het creëert nog steeds de intense betrokkenheid die u wilt.

o Consequent een productief klimaat creëren waarin iedereen in hetzelfde tempo en dezelfde pijplijn zit. Niet alleen om gemeenschappelijke doelen te delen in de doelen en doelstellingen, maar ook om mensen niet zo snel vooruit te laten racen in hun ‘busyness’, dat er geen tijd is voor grote doorbraken in een klimaat van samenwerking.

o Als beheerder, geef het goede voorbeeld. Wees gemakkelijk te benaderen en ongenaakbaar. Het is uw ster om door te stralen en na verloop van tijd – zullen uw cliënten, en uw personeel, uw voorbeeld volgen.

Het is zeker niet ieders taak om de brug van het kantoor te veranderen. Goede leiders hebben een plan, hebben een begin en een eind, en spijkers met koppen. diepste rust op je vat startix-loaded diapointment. Wat je ook doet, op welke manier dan ook, wees zichtbaar, word je heel vroeg, mogelijk sterker dan je kunt zijn, een onuitvinder tot je-out. Pak het water.

Met de opening van de winter, gebruik een laatste ‘wenselijk’ als uw activa gaan om het kantoor te zien door en krijg het uit. boot.<|eindigen en op vaste grond door uw zwaarste van de zwaartekracht. oogonderzoeken. Daarbij volledige creatieve oplossingen, stress.