Bloemenwinkel DordrechtWanneer moet u uw droogbloemen kiezen?

De beste tijd om uw gedroogde bloemen te gebruiken is wanneer hun droogmiddel en vochtgehalte op zijn hoogtepunt is. De specifieke bloem moet uw speciale plant zijn en u kunt verse bloemen gebruiken voor de decoratie, maar droogmiddel en vochtgehalte is nodig voor de succesvolle bewaring van uw speciale planten. Er zijn speciale droogbloemen conserverings kits beschikbaar, maar als je uitgenodigd bent om deze kits uit de eerste hand te proberen dan zul je de Combineer Bloemen en Bollen met Verse Bloemen proeverij en Miniatuur Drooglessen willen bijwonen die in heel Californië worden aangeboden.

Hoe bereid je je gedroogde bloemen voor?

Het eerste wat je moet doen is het water uit de bloemen halen. U kunt dit het beste doen met een mes. Houd de bloemen bij de stelen vast en snij ze van de stelen met een scherp mes. Zorg ervoor dat u de steel niet snijdt of kneust en leg ze vervolgens in de bak met kiezelstenen en zand. Deze bak wordt gebruikt om de bloemen af te koelen en voortijdig drogen te voorkomen. Het duurt meestal ongeveer vier dagen voordat de bloemen droog zijn om veilig te kunnen worden gehanteerd.

Als je bloemen op de traditionele manier brandend droogt, moet je ze in een goede brandmand of -schaal leggen. Gebruik een soort alleslijm om je bloemen stevig op de schaal te houden. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is op de bodem van de bak om de bloemen water te geven. Elke dag of twee dagen moet je wat water in de bak doen zodat de bloemen gehydrateerd blijven. U kunt gaas of andere natuurlijke materialen gebruiken om uw bloemen in de tray vast te zetten. Zorg er wel voor dat er aan de bovenkant van de tray wat ruimte overblijft voor drainage.

Waarom zijn mijn bloemen dik en zwaar?

Dit is een duidelijk teken dat ze uitgedroogd zijn. De bloemen hebben al het water en alle voedingsstoffen uit de stelen gezogen. Probeer een schone vaas te gebruiken om uw bloemen in te plaatsen. Als het water aan de onderkant meer of minder dan de helft van de bovenkant van de vaas begint, heb je hem met te veel water gevuld. U kunt dit probleem oplossen door de hoeveelheid water die u gebruikt te vergroten of door meer gaten in de bodem van de vaas te maken.

Waarom gaan mijn bloemen niet open?

De bloemstengel kan maar tot een bepaalde grootte water opnemen. Een roos heeft bijvoorbeeld drie bloemblaadjes. Als u de bloemblaadjes openmaakt om te zien hoe het eruit ziet, zult u zien dat elk bloemblaadje één waterdruppel bevat. Als bloemen gesloten zijn, kan het water niet door de bloemblaadjes heen en snijdt ze af. Bij open bloemen kan het water rond de stengel stromen en alle kleine knopjes eronder bereiken, zodat ze kunnen groeien en voedingsstoffen krijgen.

Kan ik bloemen in mijn tuin planten voor winterbloei?

Helaas, ja. We hebben veel werk te doen. We zullen de rozen moeten laten bloeien tot de strenge vorst ze te pakken neemt. Er is niets professioneels aan om uw rozen op koude winterdagen af te snijden. Door de stengels uit de rozen te knippen, ontneemt u ze de mogelijkheid om nieuwe stengels te maken. Dit is eenvoudig te bereiken door in het vroege voorjaar te snoeien. De nieuwe stengels en bladeren krijgen dan al het water en de voedingsstoffen die ze nodig hebben om te groeien en die prachtige bloemen te produceren die u wilt.