Coaching Breda

 

Vrijwel alle formele coachopleidingen moeten geaccrediteerd zijn; sommige certificeringen zijn echter noodzakelijk om eenvoudiger in het bedrijfsleven of de industrie te kunnen werken. Accreditatie is gesystematiseerd en meetbaar en wordt georganiseerd om een systeem van kwaliteitsgarantie te geven. Deze accreditatie maakt het mogelijk een professional zelf te vermijden en ook om te worden vergeleken met soortgelijke mensen in een bepaalde industrie of veld.

Een loopbaan als coach kan zeker een zeer lonende en bevredigende bezigheid zijn, die in evenwicht is met creativiteit en flexibiliteit in de wereld van het bedrijfsleven en zelfstandige arbeid. Er is dus zeker veel vraag naar een loopbaan in coaching. De vraag is, een coach, wie is een goede coach en welke is een goede coach?

“De essentie van coaching is om personen te helpen om in hun eigen belang te worden en te handelen. Het bestaat uit twee elementen: de persoon helpen zichzelf te verbeteren en ervoor zorgen dat de dienstverlenende persoon (coach) een bijdrage levert aan de maatschappij. Het tweede essentiële element van coaching is dat de persoon in staat is de activiteiten zo goed mogelijk uit te voeren en degenen die minder bedeeld zijn dan hijzelf te helpen hun doelen te bereiken”.

Een goede coach zou dus in de eerste plaats persoonlijkheidskwaliteiten bezitten, waardoor zij zich niet zou vervelen, terwijl zij tegelijkertijd anderen zou helpen en op afstand hulp zou bieden.

“Succesvol coachen is meer dan de procedures volgen of aanwijzingen geven; het is veel meer. Het gaat om het koesteren en ontwikkelen van mensen die hulp willen bieden. Een goede coach kan iemands hele leven beter laten verlopen dan het zou zijn geweest zonder de hulp van de coach. Een goede coach kan mensen ook helpen hun eigen sterke en zwakke punten te herkennen. Dit zal hen helpen advies te geven over de beste manier om hun sterke punten en talenten te gebruiken. In het algemeen is het de houding van de coach waar mensen zich tot aangetrokken voelen.”

De kwaliteiten die je nodig zou hebben zijn dus vrij eenvoudig:

* Een bereidheid om te luisteren

* Een vermogen om te communiceren

* Een bewijs van normen en bekwaamheid

* Een aanmoediging om te handelen

* Het delen van ervaringen en kennis

* Een beoordeling van behoeften en problemen

* emotionele steun en troost bieden

* Contact met mensen die economisch afhankelijk zijn en emotionele bagage verwijderen

* In een positie zijn om te helpen en te begrijpen

* Kennis van de menselijke natuur en psychologie

* Is in staat om snel conclusies te trekken

* Is duidelijk in communicatie

* Kan werken in tweedimensionale of driedimensionale media

* Reageert niet met emotionele reacties

* heeft oog voor vragen

* Kijkt niet weg van problemen

* anticipeert op moeilijke situaties

* pakt problemen snel aan

* heeft een hoog niveau van integriteit

* te allen tijde eerlijk zijn

* gemeenheid en bedrog vermijden

* integriteit als norm en praktijk hebben

* eerlijkheid als een waarde hebben

Breng in praktijk wat je predikt. Een carrière in coaching moet dus een voortdurend ontwikkelingsproces zijn en u als coach moet spiegelen wat u doet of zegt over uw inspanningen om betere coaches te worden. Je moet ook in gedachten houden dat het succes van je coaching vraagt om toewijding aan je cliënten en een eerlijke toewijding aan je werk.